Novica

Zbrani pod Stolom

Laško, 24. 6. 2012 – Osmi Zlatorogov dogodek se je odvil na Gorenjskem, natančneje pri Valvasorjevem domu pod Stolom. Da sonce ne bo pripekalo tako kot zadnjič, se je pokazalo že dopoldan, saj je Stol, v podobi oblakov, »dobil kapo«. Kljub temu se je v Zlatorogovo knjigo vpisalo 382 pohodnikov. Ob zvokih Korada so vsi prisotni lahko tudi zaplesali, za potezo dneva pa je poskrbel oskrbnik doma Elvis, ki je zbrane presenetil in na nastop povabil trebušne plesalke.

 

Valvasorjev dom stoji na terasi v južnem pobočju Belščice in je bil včasih pomembno zatočišče rudarjev in kasneje tudi nemško-avstrijskih vojakov. Izhodišče pohoda je bilo pri Završniškem jezeru, pot do doma pa je vodila po stari rudarski poti. Dom je v lasti Planinskega društva Radovljica, ki mu predseduje gospod Franci Ažman. Slednji se je v družbi župana občine Žirovnica tudi udeležil dogodka. Skupaj je bilo v častno Zlatorogovo knjigo vpisanih 382 pohodnikov. Pivovarna Laško, ki za vsakega vpisanega pohodnika donira 1 evro, bo tokratni znesek oplemenitila še z 618 evri, celoten znesek pa namenila radovljiškemu društvu.

 

Številnim pohodnikom enourni vzpon ni bil dovolj, zato so se nekateri odpravili proti vrhu Stola, drugi pa do Ajdne, arheološkega najdišča, ki je pol ure oddaljen od doma. Valvasorjev dom je izhodišče tudi številnih drugih poti, ki vodijo na Roblek, Pristavo, Zelenico in Belščico. Poleg priljubljenih Zlatorogovih iger je vse zbrane ogrel Korado s pevko Anito ter, po zaslugi oskrbnika doma Elvisa, tudi plesni Duo Habibi. Trebušni plesalki Tjaša in Manca sta v orientalskih ritmih navdušili zbrano občinstvo.
 
V sodelovanju z Avtomerkurjem smo izvedli nagradno žrebanje in podarili avto Škoda Yeti v uporabo za en vikend. V vožnji z Yetijem bo uživala družina Kac iz Maribora. Škoda Yeti je tudi uradno vozilo Zlatorogove transverzale ponosa.

V soboto, 30. junija se bomo zbrali pri planinskem domu na Kumu in se pred poletnimi počitnicami še zadnjič zabavali v družbi Zlatorogove ekipe. V juliju in prvi polovici avgusta namreč sledijo poletne počitnice. Zato se nam le pridružite na Kumu, da se pred poležavanjem na plaži še malce razgibamo in pogledamo kakšen je razgled iz zasavskega Triglava. Vabljeni!

 

Več informacij: www.gremovhribe.si
Jure Štraus / jure.straus[@]sv-rsa.com / 041 221 255