Novica

Skoraj v središču Slovenije

Iz severovzhodnega dela se Zlatorogov dogodek tokrat seli v osrednjo Slovenijo: četrti dogodek akcije Gremo v hribe se bo v soboto, 26. maja, odvil pri planinskem domu na Jančah. Janče ležijo v samem osrčju naše dežele in jih od geometričnega središča Slovenije (GEOSS) ločita le reka Sava in nekaj kilometrov zračne razdalje.

 

Janče so najvišja vzpetina med Zalogom, Jevnico in Litijo. Z vrha je lep pogled na Ljubljansko kotlino, Dolenjsko gričevje, Posavsko hribovje ter Kamniške in Savinjske Alpe. Izhodišče tokratnega pohoda bo v Jevnici, kamor se lahko pripeljete tudi z vlakom iz Ljubljane ali Zidanega mosta. Pot je srednje zahtevna, do vrha boste potrebovali slabi dve uri, vmes pa boste iz litijske občine prešli v ljubljansko. Vremenske razmere so bolj podobne aprilskim, zato se na pot odpravite s kakšnim rezervnim kosom oblačila in dežnikom ter pripravljeni na morebitno ploho, ki vas lahko ujame na poti. Oskrbnik planinskega doma -Tone - je v primeru dežja pripravljen, prav tako naši animatorji, ki imajo pripravljen »plan B«, v kolikor zbrane preseneti dež in se animacijske igre ne morejo izvajati po prvotnem načrtu. A vendarle, optimistično zremo v vremensko napoved in verjamemo, da nas bo sonce pozdravilo tudi na Jančah.

 

Pivovarna Laško želi z akcijo Gremo v hribe svojo najbolj prepoznavno znamko – Zlatoroga – povezati s simbolom slovenstva, hribi in planinami ter združiti aktivno preživljanje prostega časa v naravi z dobro družbo in zabavo.
Prav tako se nadaljuje dobrodelna nota akcije, s katero Pivovarna Laško za vsakega pohodnika, ki se na dan dogodka vpiše v planinsko knjigo, nameni 1 evro za nadaljnje uspešno delovanje lokalnega planinskega društva.

 

Poleg planinskega doma na Jančah se bodo Zlatorogovi dogodki v juniju odvijali pri Mariborski koči na Pohorju, Planinskem domu na Sviščakih, Mozirski koči na Golteh, Valvasorjevem domu pod Stolom ter Planinskem domu na Kumu. V juliju sledi poletna pavza, nato pa se dogodki nadaljujejo od sredine avgusta dalje. Najprej pri koči pri Jelenovem studencu nad Kočevjem, Vojkovi koči na Nanosu ter na koncu še na Šmohorju, kjer bo, tako kot lani, zaključni dogodek Zlatorogove transverzale ponosa za leto 2012.

 

Naše druženje bo potekalo v soboto, 26. maja, prve planince pa pričakujemo na cilju – pri planinskem domu na Jančah – od 8. ure dalje.

Vljudno vabljeni v našo družbo!

 

Več informacij:
www.gremovhribe.si
Jure Štraus / jure.straus[@]sv-rsa.com