Novica

Rekordno na Pohorju

Tokratni dogodek akcije Gremo v hribe se je odvil pri Mariborski koči na Pohorju. Prošnji organizatorjev so, kot je bilo videti, prisluhnile tudi pohorske vile. Pregnale so namreč oblake in dež ter poskrbele, da je bil dan več kot primeren za pohod v naravi. Kako priljubljena lokacija je Pohorje, se je videlo čez dan, saj so pohodniki kar prihajali in prihajali. Proti koncu dneva je bilo tako v planinski knjigi Zlatorogove transverzale ponosa zabeležili rekordnih 815 podpisov.  

 

Sobotni dan bi lahko opisali tudi kot dan presenečenj. Največje presenečenje dneva je bilo vsekakor število vpisanih pohodnikov. Še prej je v zgodnjih jutranjih urah zbrane presenetil dež, nato še oskrbnica in bivša rokometašica Tanja Dajčman, ki je samozavestno napovedala vreme z izjavo, da bo »tale oblak tu nad nami samo še pol ure«. In res je bilo tako. Bolj, ko se je dan razvijal, lepše je postajalo vreme in vse več je bilo zbranih pohodnikov. Število vpisanih v planinsko knjigo Zlatorogove transverzale ponosa je vztrajno raslo in na koncu je bilo vpisanih rekordnih 815 pohodnikov. Tako kot do sedaj, bo Pivovarna Laško za vsak podpis donirala 1 evro, temu znesku (815 evrov) pa bodo dodali še 185 evrov. Celoten znesek tokrat prejme Planinsko društvo Maribor Matica.

 

Nagradne igre so se nemoteno odvile, podelile so se vse nagrade in s »štampiljko« potrdile vse planinske knjižice. Dejstvo, da nekaj kapljic dežja ne odvrne planincev od narave in pohoda je trdno kot najtrši kamen.

Priljubljena štajerska pohodna točka na Pohorju je tako doživela že tretjo izvedbo Zlatorogovega dogodka. Mariborska koča je v akcijo namreč vključena že od samega začetka in kot je poudaril tudi predsednik planinskega društva gospod Ivan Kosi, to postaja tradicionalen dogodek.   

 

V soboto, 9. junija sledi šesti dogodek Zlatorogove transverzale ponosa pri Planinskem domu na Sviščakih. Vabljeni!


Več informacij: www.gremovhribe.si
Jure Štraus / jure.straus[@]sv-rsa.com