Novica

Pred dopusti še na Kum

Laško, 28. junij 2012 - V soboto, 30. junija, se bomo povzpeli na zasavski Triglav. Deveti Zlatorogov dogodek in zadnji pred poletnim odmorom se bo namreč odvil pri planinskem domu na Kumu. Na Kum se pride po cesti iz Trbovelj, v vasi Dobovec pa bo izhodišče našega pohoda.

Kum je osrednji vrh Kumljanskega hribovja. Je značilen vrh z dvema vrhovoma; na enem stoji TV oddajnik, na drugem pa planinski dom, cerkvica Sv. Neže in osamljen zvonik. Ker je najvišji vrh Zasavja in Dolenjske in ker se v lepem vremenu vidi »pol« Slovenije, mu nekateri pravijo zasavski Triglav.

 

Izhodišče pohoda bo v vasi Dobovec, sicer pa na Kum vodijo številne druge poti. Nekaj jih je tudi za tiste kolesarje z malo več kondicije: cesta iz Trbovelj se namreč vzpenja 12 kilometrov, medtem pa se dvignete za skoraj 1000 metrov nadmorske višine. Cesta je do doma na vrhu skoraj v celoti asfaltirana.
Pred dopusti, poletnimi počitnicami, morjem in skrivanjem v senci pred sončno pripeko, je vzpon na Kum še zadnja priložnost, da se nam pridružite na Zlatorogovem dogodku. Tako kot do sedaj, iger ne bo manjkalo, prav tako ne smeha in veselja. Na vrhu vas bo čakala Zlatorogova ekipa in oskrbnica Marjana s svojim osebjem, ki bo poskrbelo, da se boste po »naporu« primerno okrepčali.

 

Pivovarna Laško želi z akcijo Gremo v hribe svojo najbolj prepoznavno znamko – Zlatoroga – povezati s simbolom slovenstva, hribi in planinami ter združiti aktivno preživljanje prostega časa v naravi z dobro družbo in zabavo. Nadaljuje se dobrodelna nota akcije, s katero Pivovarna Laško za vsakega pohodnika, ki se na dan dogodka vpiše v planinsko knjigo, nameni 1 evro za nadaljnje uspešno delovanje lokalnega planinskega društva. Na osmih Zlatorogovih dogodkih se je zbralo nekaj manj kot štiri tisoč podpisov, seveda pa si želimo, da do konca akcije uspemo zbrati več podpisov kot v lanskem letu.

 

V juliju in prvi polovici avgusta sledi poletna pavza, nato pa se bomo v soboto, 18. avgusta, spet zbrali pri koči pri Jelenovem studencu nad Kočevjem. Po tem sledi v avgustu še dogodek pri Vojkovi koči na Nanosu ter na koncu (1. septembra) še na Šmohorju, kjer bo, tako kot lani, zaključni dogodek Zlatorogove transverzale ponosa za leto 2012.

Naše druženje na Kumu bo potekalo v soboto, 30. junija, prve pohodnike pa pričakujemo pri planinskem domu od 8. ure dalje. Vljudno vabljeni v našo družbo!

 

Več informacij:
www.gremovhribe.si
Jure Štraus / jure.straus[@]sv-rsa.com