Novica

Po razgled na Snežnik

Akcija Gremo v hribe se v juniju nadaljuje vsak teden in do poletne pavze so na sporedu še štirje dogodki. Tokratni Zlatorogov dogodek se iz severovzhodnega dela države seli na jug oziroma pod najvišji izvenalpski vrh pri nas – Snežnik.

 

V soboto, 9. junija, bo Zlatorog obiskal Planinski dom na Sviščakih.
Za razliko od drugih lokacij, bo dom na Sviščakih, ki stoji na robu gozdne jase, služil tako za izhodišče kot za končni cilj: dom je namreč izhodišče za pohod na Snežnik. Pot na Snežnik vam bo vzela malce več kot uro in pol, je lepo označena in srednje zahtevna. Ob dostopu na vrh se vam bo trud poplačal, saj je razgled, ki ga nudi Snežnik ob lepem vremenu, res enkraten. Na jugu boste uzrli Kvarner z otoki in bližnje vrhove, ki so na hrvaški strani meje, na drugi strani Alpe in Karavanke, malce bližje Nanos in proti zahodu tudi slovensko Primorje. V kolikor se ne odločite povzpeti na Snežnik, pa obstaja možnost pohoda po gozdni učni poti Sviščaki, ki je dolga malce več kot štiri kilometre. Karkoli se že odločite, je dom na Sviščakih končna postaja tokratnega dogodka, saj bo tam prizorišče vsega dogajanja.

 

Čeprav je bil na Snežniku do pred kratkim še sneg, smo se dogovorili, da ga za letos pospravijo. Sonce smo naročili in upamo, da nas v snežniških gozdovih malce pogreje. Oskrbnica doma - Jadranka - je poskrbela, da vas bodo ob zvokih harmonike zasrbele pete, nagrade so pripravljene, tako da le urno na pot proti Sviščakom, saj zabave, smeha in dobre volje ne bo manjkalo.

 

Pivovarna Laško želi z akcijo Gremo v hribe svojo najbolj prepoznavno znamko – Zlatoroga – povezati s simbolom slovenstva, hribi in planinami ter združiti aktivno preživljanje prostega časa v naravi z dobro družbo in zabavo.
Prav tako se nadaljuje dobrodelna nota akcije, s katero Pivovarna Laško za vsakega pohodnika, ki se na dan dogodka vpiše v planinsko knjigo, nameni 1 evro za nadaljnje uspešno delovanje lokalnega planinskega društva.

 

Poleg planinskega doma na Sviščakih se bodo Zlatorogovi dogodki v juniju odvili še pri Mozirski koči na Golteh, Valvasorjevem domu pod Stolom ter Planinskem domu na Kumu. V juliju sledi poletna pavza, nato pa se dogodki nadaljujejo od sredine avgusta dalje. Najprej pri koči pri Jelenovem studencu nad Kočevjem, Vojkovi koči na Nanosu ter na koncu še na Šmohorju, kjer bo, tako kot lani, zaključni dogodek Zlatorogove transverzale ponosa za leto 2012.

 

Naše druženje bo potekalo v soboto, 9. junija, prve planince pa pričakujemo pri planinskem domu na Sviščakih od 8. ure dalje.

Vljudno vabljeni v našo družbo!

 

Več informacij:
www.gremovhribe.si
Jure Štraus / jure.straus[@]sv-rsa.com