Novica

Na vrsti je Mozirska koča

Laško, 13. 6. 2012 - Drugo polovico akcije Gremo v hribe pričenjamo v soboto, 16. junija, pri Mozirski koči na Golteh. V sklopu Zlatorogove transverzale ponosa se bomo na Golte povzpeli prvič, saj je tudi Mozirska koča ena od novih lokacij.

 

Mozirska koča stoji na južnem pobočju Boskovca, ki je najvišji vrh Golt in Dobrovlja. Za Zlatorogov pohod smo označili dve izhodišči, po lastni želji in volji pa si izberete najbolj primernega za vas. Lahko se odločite za malce lažjo in krajšo pot ali pa se odpravite po daljši in bolj zahtevni poti. Prva ima izhodišče pri kapeli ob kmetiji Verbuč v Šmihelu in se kmalu priključi poti, ki vodi iz Žekovca; do koče boste potrebovali dobro uro. Druga pot ima izhodišče pri spodnjem parkirišču gondolske žičnice za Golte, do koče pa boste potrebovali dobri dve uri. Pot vodi mimo vikendov v gozd, mimo kmetije Kugler in po asfaltirani cesti mimo studenca s pitno vodo. Za studencem zopet zavijete v gozd in nadaljujete po poti do travnikov in kmetije Keber. Nadaljujete po strmem travniku navzgor, mimo vodnega zajetja in kmetije Planinšek, nato po cesti še dobrih deset minut, nakar zavijete zopet v gozd in po slabe pol ure prispete do Mozirske koče. Sicer pa sledite markacijam, ki bodo nameščene ob poti in vas bodo usmerjale!

 

Koča je bila v lanskem letu celostno obnovljena, oskrbnik Filip pa že nestrpno pričakuje, da v goste dobi Zlatorogovo ekipo in pohodnike. Vremenska napoved je lepa in upamo, da bo temu res tako. Končno naj bi tudi k nam prišlo poletje in zato bo sobota kot nalašč za pohod v naravi. Mi bomo na Golteh, kjer se bomo zabavali, igrali in smejali.

 

Pivovarna Laško želi z akcijo Gremo v hribe svojo najbolj prepoznavno znamko – Zlatoroga – povezati s simbolom slovenstva, hribi in planinami ter združiti aktivno preživljanje prostega časa v naravi z dobro družbo in zabavo.
Prav tako se nadaljuje dobrodelna nota akcije, s katero Pivovarna Laško za vsakega pohodnika, ki se na dan dogodka vpiše v planinsko knjigo, nameni 1 evro za nadaljnje uspešno delovanje lokalnega planinskega društva.

 

Poleg Mozirske koče na Golteh se bodo Zlatorogovi dogodki v juniju odvili še na dveh lokacijah - Valvasorjevem domu pod Stolom ter Planinskem domu na Kumu. V juliju sledi poletni premor, nato pa se dogodki nadaljujejo od sredine avgusta dalje. Najprej pri koči pri Jelenovem studencu nad Kočevjem, Vojkovi koči na Nanosu ter na koncu še na Šmohorju, kjer bo, tako kot lani, zaključni dogodek Zlatorogove transverzale ponosa za leto 2012.

 

Naše druženje bo potekalo v soboto, 16. junija, prve planince pa pričakujemo pri Mozirski koči na Golteh od 8. ure dalje.

 

Vljudno vabljeni v našo družbo!

 

Več informacij:
www.gremovhribe.si
Jure Štraus / jure.straus[@]sv-rsa.com