Letošnje Pivo in cvetje bosta ozvočevala Festival Novo mesto in Akustika Pirman

Gov't Mule bodo v Laškem snemali koncertno ploščo

(Laško, 26. junij) Pivovarna Laško kot organizator letošnjega 48. Piva in cvetja je s pomočjo razpisa izbrala dobavitelje tehnične opreme za glasbeni del prireditve. Zaradi nastopa ameriške skupine Gov't Mule, ki namerava koncert v Laškem tudi zvočno posneti, je bil letošnji izziv za vse dobavitelje še toliko bolj zahteven. Najkakovostnejšo in cenovno najbolj primerno ponudbo sta tako oddala Festival Novo mesto, ki mu bo zaupano ozvočevanje ter svetlobna oprema odrov Bandidos na Trubarjevem nabrežju in Laško Club na občinskem dvorišču ter Akustika Pirman, ki bo opremila oder Laško Zlatorog na Aškerčevem trgu.

"Zadovoljni smo s kakovostjo ponudb in seveda z dejstvom, da so slovenski dobavitelji sposobni zagotoviti odrsko opremo najvišje kakovosti, ki zadovoljuje tudi zahteve mednarodnih glasbenih virtuozov", je dejal vodja prireditve in član uprave Pivovarne Laško, Matej Oset. "Upam, da bodo fantje iz skupine Gov't Mule zadovoljni tudi z izvedbo koncerta, saj si bodo v tem primeru lahko vsi ljubitelji njihove glasbe v relativno kratkem času nabavili koncertni CD iz Laškega, kar se bo seveda zgodilo prvič v zgodovini Piva in cvetja. V zadnjih letih so ljubitelji glasbe Gov't Mule s spletnih strani skupine naložili več kot dva milijona, večinoma koncertnih posnetkov", je še dodal.

Ameriška skupina Gov't Mule pa za razliko od večine evropskih izvajalcev spodbuja k avdio in video snemanju tudi obiskovalce njihovih koncertov.

Tako imajo organizatorji v pogodbi posebej določeno obveznost, da ljubiteljem omogočijo snemanje koncerta, ki pa ne sme biti izvedeno s pomočjo zvoka iz mešalne mize ali s profesionalno video opremo. Hkrati bodo na dan koncerta skupine Gov't Mule veljale tudi določene omejitve za profesionalne medijske video naprave.

Dodatne informacije:
Pivovarna Laško d.d.