Novica

Deževno, a uspešno!

Laško, 10. 6. 2012 – Akcija Gremo v hribe je s sobotnim dogodkom, pri planinskem domu na Sviščakih, prišla do polovice. Kot smo do sedaj že vajeni, nam vremenski pogoji niso naklonjeni. Tokratne obljube, da bo vsaj dopoldne še zdržalo brez dežja, smo ovrgli že navsezgodaj, saj nas je že ob prihodu na Sviščake pošteno zmočilo. Navkljub temu, smo v vpisno knjigo Zlatorogove transverzale ponosa vpisali 371 pohodnikov.

 

Že ob prihodu k domu na Sviščakih, so nas kljub dežnim kapljam, z nasmehom sprejeli oskrbnica Jadranka z možem Milanom in ekipo ter predsednica Planinskega društva Snežnik Ilirska Bistrica, Darinka. Prizorišče je bilo pripravljeno, pogledi usmerjeni v nebo in misli polne upanja na lepše vremenske pogoje. A vse vedno ne gre po željah. Kljub temu so pohodniki prihajali, ogrnjeni v »pelerine«, z dežniki v rokah in dobre volje. »Nismo iz cukra in malce dežja nas ne moti«, je poln optimizma dejal eden od pohodnikov.
 
Dom na Sviščakih, kjer je bilo osrednje dogajanje, leži na robu gozdne jase in je izhodišče poti za Snežnik. Jasa je nudila odličen poligon za igre in Zlatorogova ekipa je vse zbrane ogrela z vrsto iger. Podelile so se vse nagrade, malce se je zaplesalo, večina pohodnikov je bila na koncu premočena, a domov so vsi odhajali dobre volje. Najbolj pogumni so se odpravili na Snežnik in nazaj prihajali navdušeni, saj se je kljub oblakom videlo morje. 

 

Pivovarna Laško, ki za vsak podpis donira 1 evro, bo tokratni znesek - 371 evrov - oplemenitila še z 629 evri, celoten znesek (1000 evrov), pa prejme PD Snežnik Ilirska Bistrica.   

 

Nekateri pravijo, da je vse enkrat prvič. In to še kako drži; prvič smo se zbrali na Sviščakih, prvič smo imeli skoraj ves dan dež, prvič smo na dogodku praznovali kar dva rojstna dneva in prvič izpeljali nagradne igre v dežju. In to slednje očitno ni nikogar preveč motilo.

 

Lepo vabljeni, da se nam naslednjo soboto, 16. junija, v soncu ali dežju, pridružite pri Mozirski koči na Golteh!


Več informacij: www.gremovhribe.si
Jure Štraus / jure.straus[@]sv-rsa.com