Novica

Akcija Gremo v hribe se nadaljuje

Laško, 16. avgust 2012 - Poletje se je prevesilo v drugo polovico in avgust je mesec, ko se akcija Gremo v hribe nadaljuje. Po nekajtedenskem odmoru, ki so ga nekateri verjetno izkoristili tudi za obisk morja, bomo zopet raziskovali slovensko hribovje in pohodne poti. Devet Zlatorogovih dogodkov je že za nami in do konca Zlatorogove transverzale ponosa so samo še trije.

 

V soboto, 18. avgusta se bomo zbrali pri koči pri Jelenovem studencu. Koča se nahaja v pogorju Stojne, sredi male jase za Mestnim vrhom. Ime je dobila po studencu, ki se nahaja v bližini in kjer voda nikoli ne usahne. Razgleda pri koči ni, saj jaso obdaja gozd, je pa lep razgled iz bližnjih vrhov, kot so Mestni vrh, Livoldski vrh in Fridrihštajn.

 

Izhodišče pohoda bo v Kočevju, na koncu Podgorske ulice, kjer je tudi parkirišče. Od tu se usmerite naravnost proti hribu, kjer vas že pričakajo usmerjevalne table. Do cilja (koče) vodita dve poti. Manj zahtevna je Grajska pot, ki pa je malce daljša kot Kalanova pot. Slednja je bolj zahtevna, bolj strma, ampak tudi krajša. V vsakem primeru boste do koče potrebovali dobro uro, morda nekaj minut več.

Zlatorogova transverzala ponosa 2012 gre proti koncu, saj po lokaciji pri Jelenovem studencu sledita le še dva dogodka; Nanos oz. Vojkova koča na Nanosu (25. avgusta) in planinski dom Šmohor, kjer bo 1. septembra sklepni del letošnje akcije. Število Zlatorogovih ambasadorjev se krči, saj bodo ta naziv prejeli le tisti, ki so se na dan dogodka povzpeli na vse Zlatorogove lokacije. Seveda ste vsi – tako tisti, ki ste še v igri za naziv ambasadorja, kot tudi vsi ostali – vabljeni v prelepe kočevske gozdove.

Pivovarna Laško želi z akcijo Gremo v hribe svojo najbolj prepoznavno znamko – Zlatoroga – povezati s simbolom slovenstva, hribi in planinami ter združiti aktivno preživljanje prostega časa v naravi z dobro družbo in zabavo. 
Nadaljuje se tudi dobrodelna nota akcije, s katero Pivovarna Laško za vsakega pohodnika, ki se na dan dogodka vpiše v planinsko knjigo, nameni 1 evro za nadaljnje uspešno delovanje lokalnega planinskega društva. Do sedaj smo zbrali že več kot štiri tisoč podpisov.

 

Naše druženje pri koči pri Jelenovem studencu bo potekalo v soboto, 18. avgusta, prve pohodnike pa pri koči pričakujemo od 8. ure dalje.

Vljudno vabljeni v našo družbo!

 

Več informacij:
www.gremovhribe.si
Jure Štraus / jure.straus[@]sv-rsa.com