Pivovarna do razpada Jugoslavije (1980 – 1991)

Pivovarna do razpada Jugoslavije (1980 – 1991)

Osemdeseta so predstavljala novo dinamično desetletje z večjimi tehnično-tehnološkimi spremembami za pivovarno. Veliko povpraševanje po Laškem pivu na takratnem skupnem trgu Jugoslavije je bilo izhodišče za ponovno prenovo in povečanje nekaterih zmožnosti proizvodnje. Po vselitvi v novo upravno zgradbo leta 1982, je pivovarna tako prenovila polnilne linije, kotlarno in varilnico, hkrati pa v popolnem obsegu aktivirala kapacitete sladarne. Po letu 1988, ko sta bili vpeljani novi polnilni liniji, se je proizvodnja podvojila in v letu 1990 prebila mejnik 1.000.000 prodanih hektolitrov piva.

 

Sloves so v tem obdobju pivovarni prinašala piva Zlatorog, Zlatorog Club, Termalni Desert in Gren. V letu 1991 pa je Pivovarna Laško z razpadom Jugoslavije utrpela velik padec prodaje ob izgubi trgov bivše republike.

 

 

Laško pivo je pivo s tradicijo. V Laškem ga varimo že 190 let.

Leta 1889, po stečaju podjetja, je pivovarno kupil žalski pivovarnar Simon Kukec. Ta zavedni Slovenec se je v laško pivovarsko  zgodovino zapisal kot odličen  organizator, finančnik in gospodarstvenik, naklonjen novostim. Uveljavil je novo vrsto piva in prvo pivsko znamko - termalno pivo, ki v nekoliko drugačni obliki obstaja še danes.