Skupina Laško

Pivovarna Laško

Vodilna slovenska pivovarna

Zgodovinski začetki Pivovarne Laško segajo v leto 1825, ko je medičar in lectar Franz Geyer v nekdanjem Valvazorjevem špitalu uredil obrtno pivovarno, katere poslopje stoji še danes. Od takrat je minilo že 185 let, Pivovarna Laško pa je prerasla iz lokalne pivovarne v vodilno proizvajalko piva in z ostalimi podjetji v skupini v vodilno proizvajalko mineralnih in naravnih vod ter brezalkoholnih in drugih pijač na slovenskem trgu.

 

Proizvodnja pijač sodi med konkurenčnejše industrije, kjer največje vloge igrajo multinacionalne korporacije, trgovske družbe in zahtevni uporabniki.

 

Danes Pivovarna Laško stopa po poti intenzivnega poslovnega razvoja s temeljno poslovno usmeritvijo: ponuditi uporabnikom najkakovostnejše pivo ob odlični oskrbi tržišča. S sodobno pivovarsko tehnologijo, računalniškim procesnim krmiljenjem in poslovno informatiko razvija ustrezne proizvodne in tržne programe, ki zagotavljajo vrhunsko kakovost piva in ostalih izdelkov ter tako utrjuje njegovo priljubljenost med domačimi in tujimi ljubitelji piva.

 

Krovno blagovno znamko Laško predstavljajo naslednji izdelki: »zastavonoša« Laško Zlatorog, specialna piva Laško Club, Laško Dark, in Laško Light - svetlo pivo, Export Pils, ter sladno pijačo Laško Malt z okusom jabolke in breskve. Ob navedenih znamkah proizvaja tudi linijo izdelkov Bandidos, pivo z dodatkom arom, v zdaj dveh različnih okusih: Bandidos Tequila in Bandidos Ice.  Blagovna znamka Bandidos je spomladi 2010 celostno spremenila svojo podobo, da je še bližje svoji ciljni publiki. 

 

Navkljub zaostrenim tržnim razmeram je Pivovarna Laško, d. d., na področju piva ohranila vodilni položaj v Sloveniji.

 

 

 

Danes Pivovarna Laško, delniška družba, stopa po poti intenzivnega poslovnega razvoja s temeljno poslovno usmeritvijo: ponuditi uporabnikom najkakovostnejše pivo in ostale izdelke ob odlični oskrbi tržišča.