Laško

LJUBEZEN IN ZNANJE že od leta 1825

Laško pivovarstvo je utemeljeno na ljubezni do žlahtne pijače. Pionirski začetki pripadajo lectarju in medičarju Franzu Geyerju. Ljubezni se kmalu pridruži znanje. Poslovnež in razvojnik, izrazito slovensko usmerjeni pivovarnar Simon Kukec, že pred iztekom 19. stoletja uveljavi novo vrsto piva in prvo pivsko znamko – Termalno pivo. 

 

V 20. stoletju se pivo iz Laškega pije vse do Indije! Vojne vihre in gospodarska kriza seveda vplivajo na razvoj, a ga ne prekinejo. Tudi ko je leta 1944 pivovarna zbombardirana do tal, se pivovarski duh ne ukloni – že prvo leto po osvoboditvi steče proizvodnja. Do konca 80-ih let se Pivovarna Laško z lastnimi sredstvi in znanjem povzpne na prvo mesto med pivovarnami takratne 22-milijonske države.

 

Leta 1990 prvič proda prek 1,300.000 hektolitrov piva.

Vstop v 21. stoletje zaznamujeta osamosvojitev in evropsko povezovanje. Na začetku sicer terjata svoj davek, a po zmogljivosti in tehnično-tehnološki plati povsem konkurenčna proizvodnja se kmalu lahko meri z največjimi.

 

Ponosni dediči ene najdaljših tradicij pivovarstva se zavedamo, da živimo v času, katerega edina stalnica so spremembe. Tehnologij, znanja, strategij, trgov, poslovnih in nakupnih navad. Kljub turbulentnemu obdobju pa samozavestno nadaljujemo pot naših prednikov in sledimo zadanim ciljem.

 Z VAMI, ŽE 190 LET!  

Podrobnosti, tako o krovni blagovni znamki Laško kot izdelkih te linije lahko najdete na posebni spletni strani www.lasko.eu . V spodnjih brošurah  lahko preberete, česar do danes niso vedeli o laških pivih. 

 

 

 

 

 

 

Laško Zlatorog

Zlatorog je svetlo pivo specifičnega okusa, bogate pene, in z značilno izraženo grenčico, ki jo dosežemo z uporabo svetovno znanih slovenskih sort hmelja. Od uporabi najboljših surovin in najnovejših tehnoloških dognanj ga varimo po tradicionalni recepturi, ki ostaja nespremenjena že desetletja.

 

Poln ponosa!

 

 

Laško točeno

Predstavljajte si, da vas prijazen gostinec postreže s pravilno natočenim in v pravem kozarcu postreženim pivom, s stabilno peno, pravilne temperature in primernim pivnim podstavkom. Zadovoljstvo za vsa čutila in popoln užitek.

 

Ravno zato pravi pivci posegajo po točenem pivu.

 

Točeno pivo ima pri nas pomembno mesto, zato smo za ta namen in našemu simbolu, Zlatorogu v čast, izdelali prav poseben vrček. Pooseblja vrednote in tradicijo, ki jih predstavlja Laško pivo. Njegova oblika ponazarja pričetek proizvodnje piva, varilno posodo, ročaj zlatorogov rog, podpis v steklu nezgrešljivo poreklo, nenazadnje pa se skozi njegovo ponosno držo zrcali ponosna drža ljudi,  ki vsakodnevno pripomorejo, da ta žlahtna pijača nastaja in s svojo kakovostjo zadovolji še tako zahtevnega potrošnika.

 

Seveda pa ne moremo mimo dejstva, da je to zadovoljstvo možno samo v lokalih, kjer vedo, kako se stvari streže. Veliko znanja, izkušenj ter poznavanja kulture nudenja piva je potrebno, da je točeno pivo pravilno natočeno in postreženo. 

 

Čiščenje pivnega posodja, točilnih poti ter vse kar sodi zraven, je pogoj, da bomo dobili pijačo, kot jo pričakujemo. In zato lahko potrošniki sami, s kritično presojo pripomoremo k dvigu pivske kulture, če ob morebitni napaki gostinca na to opozorimo.

 

 

Laško Club

Laško Club je svetlo pivo z izraženim sladnim karakterjem in milejšo grenčico vrhunskih domorodnih ter svetovno priznanih sort hmelja. Zaradi daljšega obdobja zorenja, minimalne uporabe neslajenih vrst žita in večjega odstotka slada v osnovni sladici se uvršča v vrsto premium piva. Je pivo bogatega okusa, primerno za posebne priložnosti: večerjo s prijatelji, zaključek poslovnega sestanka... ali zabavo s prijatelji v najljubšem lokalu. S ponosom ga poimenujemo tudi: Naš najboljši!

 

 

 

Laško Light

Laško Light je svetlo pivo polnega okusa, nižje alkoholne in kalorične vrednosti. Tipični predstavnik evropskih vrst lahkega piva predstavlja dobitno kombinacijo za vse, ki si svojo najljubšo pijačo trgajo od ust zaradi narave dela, predanosti aktivnemu športu, čuječnosti nad nihanjem telesne teže. Hladnega si brez kančka slabe vesti privoščimo v močno ohlajenem kozarcu... ali pa kar iz steklenice. Tako lahko!

Laško Dark

Laško Dark je specialno temno pivo s specifično aromo po karamelnem in barvnem sladu. Visok odstotek ekstrakta v osnovni sladici daje pivu poln, harmoničen okus z izrazito aromatično grenčico. Zaznamuje ga tudi višja vsebnost alkohola, 5,9%. Predstavlja vrhunec pivovarske umetnosti. V njem uživamo ob posebnih trenutkih, ob izbrani družbi. Za poznavalce!

Laško Pšenično pivo

Pšenično pivo so poznali že davno, saj so ga varili že pred 16. stoletjem. Tudi Pivovarna Laško je pšenično pivo polnila že pred več kot dvema desetletjema, vendar v tistem času trg specialnih piv še ni bil tako razvit kot danes. Prav zato
smo na trg lansirali Pšenično Laško, ki prinaša okus po dobrih časih. Prepričani smo, da bo razigral brbončice in pogosto ob dobri hrani stekel po grlih gurmanov in zahtevnejših pivcev.

 

Motnost in kvasna usedlina ter drugačna senzorična nota od običajnih piv sta lastnosti, ki ga posebej zaznamujeta. Pšenično Laško je tudi manj hmeljeno kot ostali tipi piva in vsebuje višji odstotek ogljikovega dioksida. Okus milejše grenčice s poudarjeno zeliščno - sadno noto je primeren za tiste, ki imajo radi manj grenka piva in osvežilnega napitka ne pijejo zgolj zaradi žeje.

 

Nefiltrirano, pasterizirano pšenično pivo z naravno usedlino neaktivnega kvasa vam bo po dolgih letih gotovo spet zbudilo skomine po dobrih časih.

 

Kako pravilno natočimo Laško Pšenično pivo

 

 

Laško Malt

Laško Malt je gaziran osvežilni napitek narejen na osnovi sladnega ekstrakta, v treh svežih okusih: jabolko, ananas in jagoda. Primeren je za vse, ki jim je okus po pivu in ječmenovem sladu blizu, a ne uživajo alkoholnih pijač. Laško Malt je idealna osvežitev za vse tiste, ki jih zaznamuje razgiban življenjski slog ter se aktivno ukvarjajo s športom. 

Linija Laško Malt je v letu 2014 doživela spremembo celostne podobe in se tako še približala svoji ciljni populaciji.

 

Z 0,0 odstotno alkoholno stopnjo Laško Malt zapolnjuje vrzel med izdelki krovne blagovne znamke Laško in s tem sledi globalnim trendom, ki napovedujejo sladnim pijačam svetlo prihodnost.

 

Laško Malt j zaveznik "0,0" šoferjev.

Vse se je začelo leta 1825. Z idejo o pivu.

Drzna, a dobra se prime in plemeniti skozi turbulentne čase, zaznamovane z dvema svetovnima vojnama, kopico političnih režimov in globalnimi gospodarskimi spremembami.

 

Razvijajo jo pokončni ljudje, radovedni, predani napredku tako stroke kot življenja okrog sebe, odzivni, pripravljeni dajati in sprejemati.

 

Leto 2015 je jubilejno, 190. leto pivovarstva v Laškem.

Praznujte ga z nami!