Pivovarna Laško - Zadnje novice http://www.pivo-lasko.si/ Novice sl Pivovarna Laško - Zadnje novice http://www.pivo-lasko.si/typo3conf/ext/tt_news/ext_icon.gif http://www.pivo-lasko.si/ 18 16 Novice TYPO3 - get.content.right http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Wed, 23 Jul 2014 14:51:00 +0200 Festival Pivo in cvetje 2014 utrdil vlogo največjega slovenskega glasbenega, etnografskega in družabnega dogodka http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/festival-pivo-in-cvetje-2014-utrdil-vlogo-najvecjega-slovenskega-glasbenega-etnografskega-in-druz/ Laško, 23. julij – V nedeljo se je zaključil jubilejni festival Pivo in cvetje, ki je tudi letos... Laško, 23. julij – V nedeljo se je zaključil jubilejni festival Pivo in cvetje, ki je tudi letos privabil ogromno obiskovalcev, saj so jih organizatorji v štirih dneh prireditve našteli med 100 in 120 tisoč. Gostinci so natočili več kot 200 tisoč vrčkov piva, v štirih dneh pa se je na štirih glasbenih prizoriščih zvrstilo preko 40 glasbenih izvajalcev. Prvovrstni glasbeni nastopi, s svetovno znanimi imeni, so bili obiskovalcem na voljo na treh glavnih odrih in ob tem še v Kulturnem centru Laškega, nič kaj manj zanimiv in obiskan pa je bil tudi etnografski in hortikulturni program. Vrhunec festivala je bil ponovno zaznamovan z nepozabno sobotno eksplozijo vodne simfonije in ognjemeta, tokrat pa je bilo Laškemu festivalu naklnjeno tudi prijetno vreme.  Festival Pivo in cvetje pa je ob vsem tem tudi izjemno pomemben nosilec tržne komunikacije blagovnih in izdelčnih znamk skupine Laško, z zelo jasnim sporočilom. Predstavlja tradicijo, ljubezen in odgovornost do zgodovinske in kulturne dediščine ter s tem gradi pripadnost in zvestobo svojim znamkam.  Organizator festivala Pivo in cvetje Pivovarna Laško se ponovno in iskreno  zahvaljuje vsem sodelujočim, partnerjem, soustvarjalcem, so-sponzorjem in podpornikom festivala za odlično ter ustvarjalno sodelovanje. Meščanom Laškega gredo zahvale za gostoljubje, pa tudi za razumevanje in potrpežljivost, saj se življenje domačinov v času festivala postavi »na glavo«. Zahvala gre Komunali Laškega, saj je Laško vsako jutro v celoti očiščeno in v najlepši podobi pripravljeno na nove goste. Posebne zahvale pa gredo seveda obiskovalcem in ljubiteljem Piva in cvetja. Brez njihove podpore in obiska  bi danes težko pisali o vseh zapisanih presežkih. Hvala vsem! Prihodnje leto, ko Pivovarna Laško praznuje častitljiv jubilej 190 let, bodo organizatorji postavljeni pred izzive doseganja novih presežkov. Skupina Laško sporoča vsem privržencem festivala Piva in cvetja ter vseh drugih blagovnih znamk skupine Laško, da so izzivi postavljeni zato, da jih premagamo. Že danes dobrodošli ob novem jubileju! Ogled galerije Dodatne informacije: mediji@pivo-lasko.si www.pivo-cvetje.si 
]]>
Wed, 23 Jul 2014 14:51:00 +0200
Danes se začenja jubilejni festival Pivo in cvetje http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/danes-se-zacenja-jubilejni-festival-pivo-in-cvetje-826/ (Laško, 17. julij) Danes se uradno začenja eden največjih poletnih festivalov v Sloveniji Pivo in... (Laško, 17. julij) Danes se uradno začenja eden največjih poletnih festivalov v Sloveniji Pivo in cvetje. Letos bo dogajanje na festivalu še posebej pestro in slavnostno, saj prireditev praznuje 50. obletnico, kar jo uvršča med dogodke z najdaljšo tradicijo v Sloveniji. Pivovarna Laško, organizator in generalni pokrovitelj festivala Pivo in cvetje, je dan pred uradno otvoritvijo že gostila rekordnih, skoraj 2000 obiskovalcev Dneva odprtih vrat. Festivalski program pa se začenja danes, z otvoritvami različnih razstav ter prvimi glasbenimi nastopi na kar štirih prizoriščih, Kulturni center Laško, prizorišče Zlatorog v Jagočah ter na odrih v mestnem središču Club in Jubilejnik, kjer bo, kot veleva tradicija, ob 20.45 tudi slovesna otvoritev. 
Jubilejna izvedba festivala pred organizatorje postavlja nove izzive, ki pa so ekipi, pod vodstvom člana uprave Pivovarne Laško Mateja Oseta, le še dvignili motivacijo za doseganje vsebinskih in organizacijskih presežkov. V glasbenem programu je v naslednjih treh dneh tako pripravljenih preko 40 koncertov različnih izvajalcev, od narodnozabavnih melodij, do popa, rocka, soula, funka, R&B, španskih ritmov, pa tudi do resnejše glasbe, ki se spogleduje s klasiko. Dogajanje v živo lahko spremljate na uradni festivalski Facebook strani. Spremljevalni program, ki bogati dnevno dogajanje v času festivala, je poklon hortikulturi, etnografiji, tradiciji in narodnim šegam Laškega in okolice. Pripravljalo ga je kar okoli 700 članov različnih kulturnih društev občine Laško.
Da je Pivo in cvetje že preseglo meje države, dokazujejo številni tuji gostje in partnerji, ki prihajajo v Laško iz Avstrije, Hrvaške, Srbije in celo Nemčije. Tudi zanimanje novinarjev je izjemno. Že prvi dan festivala je registriranih kar 108 novinarjev, med njimi iz Hrvaške, Italije in Srbije. Organizatorji si obetajo uspešen dogodek v vseh pogledih, saj v Laškem do nedelje pričakujejo več kot 100 tisoč obiskovalcev.
Danes se z uradno otvoritvijo ob 20.45 na odru Jubilejnik na Aškerčevem trgu v Laškem obeta prvi vrhunec festivala. Obiskovalcem se bodo pridružili tudi rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki jim glavni pokrovitelj Pivovarna Laško stoji ob strani že več kot četrt stoletja.
Dodatne informacije:
mediji@pivo-lasko.si
www.pivo-cvetje.si 
]]>
Thu, 17 Jul 2014 22:46:00 +0200
Dan odprtih vrat Pivovarne Laško privabil rekordnih 2000 obiskovalcev http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/dan-odprtih-vrat-pivovarne-lasko-privabil-rekordnih-2000-obiskovalcev-825/ (Laško, 16. julij 2014) Tudi letošnje jubilejno, že 50., Pivo in cvetje, se je tradicionalno začelo... (Laško, 16. julij 2014) Tudi letošnje jubilejno, že 50., Pivo in cvetje, se je tradicionalno začelo z dnevom Laščanov, ko je generalni sponzor in organizator prireditve Pivovarna Laško znova odprla svoja vrata zainteresiranim obiskovalcem. Obisk je presegel pričakovanja gostitelja, saj je včeraj med 14. in 18. uro, pivovarno obiskalo okrog 2000 obiskovalcev. 
S pomočjo strokovne ekipe Pivovarne Laško, ki je zainteresirane popeljala skozi proces proizvodnje Laškega piva ter odgovarjala na vprašanja obiskovalcev, so ti pobližje spoznali razvoj pivovarne skozi zgodovino in odkrili nekaj skrivnosti o tem, kako pivovarni uspe zvariti tako dobro pivo. Tega so obiskovalcem postregli Laški pivovarji ob zvokih Laške pihalne godbe in družbi Laških mažoretk.
Dodatne informacije: mediji@pivo-lasko.si 
]]>
Thu, 17 Jul 2014 09:36:00 +0200
Posebna izdaja Pivarja namenjena jubilejni 50. prireditvi Pivo in cvetje http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/posebna-izdaja-pivarja-namenjena-jubilejni-50-prireditvi-pivo-in-cvetje-818/ Vabljeni k ogledu posebne izdaje Pivarja, namenjenega častitljivemu jubileju, 50. prireditvi... Pivarja, namenjenega častitljivemu jubileju, 50. prireditvi Pivo in cvetje. Odličen glasbeni program, bogat spremljevalni program, 4 bogati dnevi. Za vse okuse in generacije. Tudi letos, kot že nekaj let zapored, dan pred prireditvijo, 16.7.2014,  v Pivovarni Laško na široko odpiramo vrata za vse, ki želijo pokukati v skrivnostni in žlahtni svet pivovarstva. Vabljeni tudi k nakupu vstopnic v predprodaji - le še do 14.7.2014. Se vidimo!]]> Thu, 10 Jul 2014 22:45:00 +0200 Blagovne znamke Skupine Laško osvojile prestižna priznanja za kakovost http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/blagovne-znamke-skupine-lasko-osvojile-prestizna-priznanja-za-kakovost-817/ (Laško, 10.7.) V okviru letošnjega 52. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA je na sejmišču... (Laško, 10.7.) V okviru letošnjega 52. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA je na sejmišču Pomurskega sejma 3. julija 2014 potekalo 18. mednarodno ocenjevanje sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod. Na ocenjevanju je sodelovalo 14 podjetij iz Slovenije in Hrvaške. Ocenjenih je bilo 76 različnih izdelkov, med njimi tudi blagovne znamke družb Skupine Laško. Po besedah predsednika ocenjevalne komisije, prof. dr. Janeza Hribarja, je bila kakovost ocenjevanih vzorcev izredno visoka, komisija pa je letos imela priložnost okušati veliko vrhunskih embaliranih vod vseh slovenskih proizvajalcev.
Komisija je blagovnim znamka družb Skupine Laško podelila kar sedemnajst medalj, od tega štiri velike zlate, enajst zlatih ter dve srebrni medalji. Blagovni znamki Pivovarne Laško, izvirska voda Oda in Laško Malt – nov okus jagoda sta prejela Zlati medalji. Blagovni znamki Pivovarne Union Za Jazzy in Multi Sola sta prejeli Veliko zlato medaljo, Sola Hey – orange lemon ter Union brezalkoholni Radler marelica sta prejeli Zlato medaljo, Zala izvirska voda pa Srebrno medaljo. Blagovne znamke Radenske so prejele Veliko zlato medaljo za Oro zardela grenivka in Oazo limeta kumkvat, z Zlato medaljo pa je komisija nagradila Radensko In limeta robida, Radensko In limeta kiwano, Oro original in izvirsko vodo Radensko Naturelle.  Prestižna priznanja so požele tudi blagovne znamke družbe Vital Mestinje in sicer Zlato medaljo za blagovne znamke Šebesa - sadna pijača z jabolčnim sokom in okusom bezgovega cvetja, Nektar breskev in Nektar jabolko, Srebrno medaljo pa za Sirup malina. 
Ob prestižnih priznanjih ter medaljah, ki so jih na mednarodnih ocenjevanjih kakovosti kot je Monde Selection osvojile blagovne znamke Skupine Laško, so priznanja in medalje blagovnim znamkam vsem družbam pijačarskega dela skupine na letošnjem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA še en dokaz, da je kakovost blagovnih znamk Skupine Laško vrhunska in se lahko uspešno soočajo z ostro mednarodno konkurenco. 
Dodatne informacije:
mediji@pivo-lasko.si
]]>
Thu, 10 Jul 2014 12:28:00 +0200
Vogar ponovno navdušil pol tisoč planincev http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/vogar-ponovno-navdusil-pol-tisoc-planincev-816/ Da dneva ni soditi pred nočjo, se je še kako za resnično izkazalo prvo julijsko soboto. Na Vogarju... Da dneva ni soditi pred nočjo, se je še kako za resnično izkazalo prvo julijsko soboto. Na Vogarju je zjutraj namreč lilo kot iz škafa in člani Planinskega društva Železničar Ljubljana, ki so ekipo Zlatorogove transverzale ponosa že od petka čakali v Kosijevem domu, so nejevoljno pogledovali v temno nebo. A s člani ekipe in prvimi planinci je prišlo tudi sonce.
Jutranji dež in turobno temačnost so kmalu pregnali nagajivi sončni žarki in pred Kosijev dom na Vogarju, s katerim že dolga leta upravlja Planinsko društvo Železničar Ljubljana, privabili več pol tisoč Zlatorogovih planincev. Morda je k vremenski sreči pripomoglo tudi dejstvo, da so že prve planince pričakali člani zabavnega ansambla Sreča. Ti so ves dan igrali kot za stavo in polnili plesišče. Vriskanje je odmevalo daleč, skoraj v dolino, vsekakor pa do zgornjega parkirišča, kot so nam povedali naključni planinci. »Slišali smo vriskanje in se spraševali, kaj neki se dogaja tam spodaj. Pa smo šli preveriti. Planina Blato nas bo že še počakala, tu pri vas se imamo namreč super,« je ob vpisu v Zlatorogovo častno vpisno knjigo hostesam zaupala planinka Blanka s svojo družbo.
Prav posebej vesela je bila v soboto Stanka, ki je bila prva planinka, ki je prisopihala na vrh ter hostesama na Zlatorogovi vpisni točki zaklicala čarobne besede »ustvarjeni za svobodo!«. S tem si je prislužila lepo nagrado partnerja akcije Gremo v hribe, blagovne znamke Salomon, ki planincem omogoča večjo svobodo pri gibanju v neokrnjeni naravi.
Drago Savič, predsednik Planinskega društva Železničar Ljubljana, se je s svojo ekipo še enkrat več izkazal za izjemnega gostitelja. Hvala Andrej in Igor ter vsi ostali, ki ste jim stali ob strani, da smo skupaj še enkrat več ustvarili nepozaben planinski dan. Člani društva so zbranim, med drugim, pripravili tudi posebno družabno igrico »razbijanje lonca«. Ta je številne nasmejala skoraj do solz. Do 16. ure smo se zabavali in plesali in do te ure v Zlatorogovi častni vpisni knjigi zbrali kar 523 vpisov. V imenu njih bo Pivovarna Laško PD Železničar Ljubljana za nadaljnje uspešno delovanje donirala 1 EUR za vsak vpis ter k temu primaknila še 477 EUR, da vrednost zaokroži na simboličnih tisoč. 
Zlatorogova transverzala ponosa je do danes, v dobrih treh mesecih, »prehodila« že deset vrhov. Do zaključka sta ostala še dva. Koča pri Jelenovem studencu, pri kateri se srečamo 16. avgusta ter tradicionalni Šmohor na zadnjo avgustovsko soboto. Do takrat vam želimo sončne, brezskrbne in vesele poletne dni!
Več informacij:
www.gremovhribe.si
Maša Meden / masa.meden@sv-rsa.com 
]]>
Tue, 08 Jul 2014 14:46:00 +0200
Pivovarna Laško bo iskala dokapitalizatorja v višini najmanj 75 mio EUR http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/pivovarna-lasko-bo-iskala-dokapitalizatorja-v-visini-najmanj-75-mio-eur-814/ (Ljubljana, 8.7.2014) Na današnji 13. seji nadzornega sveta Pivovarne Laško d.d. so se nadzorniki... (Ljubljana, 8.7.2014) Na današnji 13. seji nadzornega sveta Pivovarne Laško d.d. so se nadzorniki seznanili s potekom odprodaje naložb Skupine Laško in začetkom procesa iskanja investitorja za dokapitalizacijo Pivovarne Laško d.d.. v predvideni višini najmanj 75 mio EUR, kot to definira z bankami upnicami podpisani Sporazum o restrukturiranju in mirovanju.
Nadzorni svet se je seznanil tudi z zbirnimi podatki poslovanja pijačarskega dela družb Skupine Laško v prvih petih mesecih leta 2014, ki so v tem obdobju ustvarile skoraj 76 milijonov EUR prihodkov iz prodaje. EBITDA je v tem obdobju znašala 14,7 milijonov EUR. Matična družba Pivovarna Laško d.d. je v tem obdobju ustvarila 35 mio EUR prihodkov, kar je 4% več kot v istem obdobju lani in ustvarila 5,4 mio EUR EBITDA. 
Nadzorni svet je določil načrt in časovnico priprave petletne strategije za obdobje od 2015 do 2019. 
Dodatne informacije:
mediji@pivo-lasko.si
]]>
Tue, 08 Jul 2014 14:30:00 +0200
Pred poletnim premorom še na Vogar http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/pred-poletnim-premorom-se-na-vogar-808/ Laško, 02. julij 2014 - Zadnji Zlatorogov dogodek pred poletnim premorom bo potekal v soboto, 05.... Laško, 02. julij 2014 - Zadnji Zlatorogov dogodek pred poletnim premorom bo potekal v soboto, 05. julija 2014, pri Kosijevem domu na Vogarju vse od 9. ure dalje. Severno od Bohinjskega jezera se namreč dviguje strm greben, v katerem zlahka opazimo njegov najbolj vzhodni vrh, Vogar. 
Fužinska planina s svojimi značilnimi grbinastimi travniki, ki so del naravne dediščine Bohinja, zibelke slovenskega planinstva, se ponaša s številnimi stanovi posejanih tudi po Vogarju. Njegovo južno pobočje se strmo spušča prav do Bohinjskega jezera in je priljubljeno vzletišče za jadralne padalce. Pri vzletišču, pod razgledno točko z očarljivim, dih jemajočim razgledom, kjer stoji spomenik železničarjem, padlim v 2. svetovni vojni, leži modro Bohinjsko jezero, pred nami pa v nebo kipijo Južne bohinjske gore. Ko po dolgi zimi ozelenijo grbinasti travniki, posejani s travniškim in alpskim cvetjem, tudi s turškimi lilijami, zlatimi jabolki in drugimi cvetkami visokogorskega sveta, je pogled na to prelest rajska paša za oči. Pašnike pred domom pozno poleti člani Planinskega društva Železničar Ljubljana, ki upravlja s Kosijevim domom, še ročno pokosijo... košnjo in spravilo posušenega dišečega sena se spremeni v družaben planinski praznik. V starih časih, ko so seno še spravljali v dolino, so to počeli s posebnimi samotežnimi sanmi, katerih sledi lahko še danes vidite predvsem na začetku poti, v skalnati podlagi. 
Vogar je cilj enodnevnih sprehajalcev in planincev ter nadvse primerno izhodišče za dolge gorske poti na druge bohinjske planine in na najvišje vrhove Julijskih Alp, tudi na Triglav. Ker je Vogar del narodnega parka, ga je potrebno ohraniti tak, kakršen je: da bo obiskovalcem ponujal neokrnjeno naravo, to pa je tisto, kar si dandanašnji človek nabolj želi. Vogar je pravi kraj za to. 
Pivovarna Laško želi z akcijo Gremo v hribe svojo najprepoznavnejšo znamko – Zlatoroga – povezati s simbolom slovenstva, hribi in planinami ter združiti aktivno preživljanje prostega časa v naravi z dobro družbo in zabavo. 
Pivovarna Laško bo za vsak podpis v častni Zlatorogovi knjigi donirala 1 evro lokalnemu planinskemu društvu. 
Naše poti se bodo ponovno srečale na v Koči pri Jelenovem studencu, in še na Šmohorju, kjer bo, tako kot lani, zaključni dogodek Zlatorogove transverzale ponosa za leto 2014.    
Naše druženje bo potekalo v soboto, 05. julija, prve planince pa pričakujemo na cilju – pri Kosijevem domu na Vogarju – od 9. ure dalje.
Vljudno vabljeni v našo družbo!
Več informacij: 
www.gremovhribe.si in FB
Maša Meden / masa.meden@sv-rsa.com 
]]>
Wed, 02 Jul 2014 12:31:00 +0200
Skupina Laško začela proces dokapitalizacije http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/skupina-lasko-zacela-proces-dokapitalizacije-807/ (Laško, 1.7.2014) Uprava družbe Pivovarna Laško d.d. je julija 2013 z bankami upnicami dogovorila... (Laško, 1.7.2014) Uprava družbe Pivovarna Laško d.d. je julija 2013 z bankami upnicami dogovorila splošni okvir za restrukturiranje dolgov, ki je bil nato vključen v Sporazum o restrukturiranju in mirovanju, ki je bil podpisan 30. aprila 2014. Sporazum o restrukturiranju in mirovanju postavlja pomembne mejnike razdolžitve iz konzorcijskega prodajnega procesa družbe Mercator, ki je bil uspešno zaključen 27. junija 2014 in prodajnih procesov družb Radenska, Birra Peja in Delo. Zadnji, eden ključnih, je mejnik iskanja vlagatelja, ki bo izvedel dokapitalizacijo Pivovarne Laško d.d.
Da bi zagotovili, da prodaja deležev v družbah Birra Peja, Radenska in Delo in iskanje ustreznega vlagatelja ter vsi postopki v zvezi s temi posli potekajo strokovno in transparentno v skladu z mednarodno prakso, je Skupina Laško kot svetovalca najela banko UniCredit.
V skladu s Sporazumom o restrukturiranju in mirovanju se v Skupini Laško s pomočjo UniCredita začenjajo priprave na proces iskanja ustreznega vlagatelja za pridobitev pomembnega deleža v lastništvu družbe Pivovarna Laško d.d. (z zagotavljanjem sredstev za dokapitalizacijo v zameno za novoizdane delnice družbe Pivovarna Laško, d.d.). Točen obseg dokapitalizacije in deleža, ki ga pričakuje ali ki ga bo pridobil vlagatelj, še ni določen. Domneva se, da bo vlagatelje zanimal nakup kontrolnega deleža v Pivovarni Laško d.d. z nakupom novoizdanih delnic iz dokapitalizacije ter s prevzemno ponudbo za nakup obstoječih delnic.
Pivovarna Laško d.d. namerava skupaj s svetovalci začeti postopek iskanja ustreznega vlagatelja za dokapitalizacijo julija 2014 z izdajo Teaser-ja.
Ko se bo postopek iskanja vlagatelja za dokapitalizacijo zaključil in bo izbran najboljši ponudnik, bo sklicana skupščina delničarjev Pivovarne Laško d.d., kjer bodo delničarji odločali o dokapitalizaciji.
Delničarji bodo o poteku postopka dokapitalizacije seznanjeni v skladu z zakonom in borznimi pravili.
Dodatne informacije:
mediji@pivo-lasko.si 
]]>
Tue, 01 Jul 2014 14:30:00 +0200
Informacija o začetku procesa dokapitalizacije Pivovarne Laško, d.d. http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/informacija-o-zacetku-procesa-dokapitalizacije-pivovarne-lasko-dd-806/ Pivovarna Laško, d.d., Trubarjeva 28, 3270 Laško, v skladu z določili ZTFI in Pravili Ljubljanske...  
Uprava družbe Pivovarna Laško, d.d. je julija 2013 z bankami upnicami dogovorila splošni okvir za restrukturiranje dolgov, ki je bil nato vključen v Sporazum o restrukturiranju in mirovanju, ki je bil podpisan 30. aprila 2014. Sporazum o restrukturiranju in mirovanju postavlja pomembne mejnike razdolžitve iz konzorcijskega prodajnega procesa družbe Mercator, ki je bil uspešno zaključen 27. junija 2014 in prodajnih procesov družb Radenska, Birra Peja in Delo. Zadnji, eden ključnih, je mejnik iskanja vlagatelja, ki bo izvedel dokapitalizacijo Pivovarne Laško d.d.
 
Da bi zagotovili, da prodaja deležev v družbah Birra Peja, Radenska in Delo in iskanje ustreznega vlagatelja ter vsi postopki v zvezi s temi posli potekajo strokovno intransparentno v skladu z mednarodno prakso, je Skupina Laško, kot svetovalca najela banko UniCredit.
 
V skladu s Sporazumom o restrukturiranju in mirovanju se v Skupini Laško s pomočjo UniCredita začenjajo priprave na proces iskanja ustreznega vlagatelja za pridobitev pomembnega deleža v lastništvu družbe Pivovarna Laško d.d. (z zagotavljanjem sredstev za dokapitalizacijo v zameno za novoizdane delnice družbe Pivovarna Laško, d.d.). Točen obseg dokapitalizacije in deleža, ki ga pričakuje ali ki ga bo pridobil vlagatelj, še ni določen. Domneva se, da bo vlagatelje zanimal nakup kontrolnega deleža v Pivovarni Laško d.d. z nakupom novoizdanih delnic iz dokapitalizacije ter s prevzemno ponudbo za nakup obstoječih delnic.
 
Pivovarna Laško d.d. namerava skupaj s svetovalci začeti postopek iskanja ustreznega vlagatelja za dokapitalizacijo julija 2014 z izdajo Teaser-ja.
 
Ko se bo postopek iskanja vlagatelja za dokapitalizacijo zaključil in bo izbran najboljši ponudnik, bo sklicana skupščina delničarjev Pivovarne Laško d.d., kjer bodo delničarji odločali o dokapitalizaciji.
 
Delničarji bodo o poteku postopka dokapitalizacije seznanjeni v skladu z zakonom in borznimi pravili.

Laško, 01.07.2014                                   Uprava družbe]]>
Tue, 01 Jul 2014 13:45:00 +0200