Pivovarna Laško - Zadnje novice http://www.pivo-lasko.si/ Novice sl Pivovarna Laško - Zadnje novice http://www.pivo-lasko.si/typo3conf/ext/tt_news/ext_icon.gif http://www.pivo-lasko.si/ 18 16 Novice TYPO3 - get.content.right http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Wed, 27 Aug 2014 08:13:00 +0200 Obvestilo o seji Nadzornega sveta Pivovarne Laško, d.d. http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/obvestilo-o-seji-nadzornega-sveta-pivovarne-lasko-dd-844/ Pivovarna Laško, d.d., Trubarjeva 28, 3270 Laško, v skladu z določili ZTFI in Pravil Ljubljanske... - nadzorni svet se je seznanil s postopki odprodaje naložb družb Skupine Laško;
- nadzorni svet se je seznanil s potekom postopka dokapitalizacije Pivovarne Laško, d.d.;
- nadzorni svet se je seznanil s ključnimi kazalniki kapitalske ustreznosti in stanjem plačilne sposobnosti Pivovarne Laško, d.d. glede na kriterije ZFPPIPP. Uprava ocenjuje, da v tem trenutku ukrepi po ZFPPIPP niso potrebni;
- nadzorni svet se je seznanil z nerevidiranim Polletnim poročilom Pivovarne Laško, d.d. in Skupine Laško 2014;
Laško, 27.8.2014                                             Uprava družbe]]>
Wed, 27 Aug 2014 08:13:00 +0200
Družbe Skupine Laško so v prvem polletju povečale količinsko prodajo za 5,2 odstotka http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/druzbe-skupine-lasko-so-v-prvem-polletju-povecale-kolicinsko-prodajo-za-52-odstotka-843/ Matična družba Pivovarna Laško d. d. povečala prihodke za 5 odstotkov (Ljubljana, 26.8.) Na... Matična družba Pivovarna Laško d. d. povečala prihodke za 5 odstotkov (Ljubljana, 26.8.) Na današnji 14. seji nadzornega sveta Pivovarne Laško d.d. je nadzorni svet obravnaval Polletno poročilo družb Skupine Laško, ki so v prvih šestih mesecih letošnjega leta prodale malo manj kot 2 mio hl vseh pijač in ustvarile 130,5 mio EUR prihodkov, kar je v skladu z dinamiko letnega plana. Skupina Laško je ustvarila 24,1 mio EUR EBITDA, čisti dobiček pa je znašal 7,3 mio EUR. V prvih šestih mesecih se je povečal odstotek izvoza v strukturi vseh prodanih pijač, ki sedaj znaša 37% celotne prodaje, kar pomeni da družbe uspešno delujejo na tujih trgih in povečujejo svojo prisotnost. Družbe Skupine Laško so tako prodajo na tujih trgih povečale za 13,4 odstotkov v primerjavi z istim obdobjem lani. Poslovanje Skupine v prvem polletju nakazuje, da Skupina uresničuje zastavljene načrte za letošnje leto.  Matična družba Pivovarna Laško d.d. je v omenjenem obdobju zabeležila 45.821.150 EUR prihodkov in ustvarila EBITDA v višini 7,7 mio EUR. Nadzorni svet se je sezanil s potekom odprodaje naložb Skupine Laško, postopkom dokapitalizacije Pivovarne Laško d.d. in s ključnimi kazalniki kapitalske ustreznosti in stanja plačilne sposobnosti Pivovarne Laško d.d. . Dodatne informacije: mediji@pivo-lasko.si
]]>
Wed, 27 Aug 2014 07:21:00 +0200
V gozdu nad Kočevjem je bilo lepo http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/v-gozdu-nad-kocevjem-je-bilo-lepo-838/ Akcija Gremo v hribe se je po dobrem mesecu premora nadaljevala na Dolenjskem. Nad Kočevjem,... Akcija Gremo v hribe se je po dobrem mesecu premora nadaljevala na Dolenjskem. Nad Kočevjem, natančneje pri koči ob Jelenovem studencu, se je zbralo in v Zlatorogovo knjigo vpisalo 457  pohodnikov. 
Letošnjemu poletju bi težko rekli poletje, saj vremenske razmere niso prav nič mesecu avgustu primerne. Tako je bilo tudi v dneh pred enajstim Zlatorogovim dogodkom, ko je dež kar padal in padal. A sobotno jutro je bilo vendarle sončno in dogodek na jasi pred kočo pri Jelenovem studencu se je, kljub popoldanski pooblačitvi, odvil po planih. Kaj po planih, še lepše je bilo, saj je bilo vzdušje med zbrano množico res enkratno. Topli pozdravi, nasmejani obrazi, stiski rok in domačnost oskrbnika Borisa so poskrbeli, da je bilo temu tako. 
Pod vodstvom uigrane Zlatorogove ekipe so potekale znane igre, za jedačo in pijačo je skrbela Jožica, žena oskrbnika Borisa, Turistično društvo Kočevje pa je predstavilo svoje aktivnosti. Poleg njih sta se predstavila tudi dva gospoda, Janko Marinč je predstavil svoj svet pletenih košaric, ročno izdelanih umetnin, gospod Alojz Vidic pa izbor čajev, iz rastlin, nabranih prav v gozdovih nad Kočevjem. 
Kot je že običaj, bo Pivovarna Laško tudi tokrat za vsak vpis v Zlatorogovo knjigo, lokalnemu društvu namenila 1 evro. Zbranim 457 vpisom, bodo dodali še 543 evrov in celoten izkupiček namenili Planinskemu društvu Kočevje, ki mu predseduje Franc Janež.
To je bil predzadnji dogodek letošnje akcije Gremo v hribe in čaka nas samo še tradicionalni zaključek. Le-ta se bo zgodil čez slabih štirinajst dni, z dogodkom na Šmohorju, kjer bomo zaključili že peto Zlatorogovo transverzalo ponosa.
Vabljeni na zaključni dogodek v soboto, 30. avgusta, saj pravega planinskega praznika ne gre zamuditi.        
Več informacij: 
www.gremovhribe.si
Maša Meden / masa.meden@sv-rsa.com 
]]>
Mon, 18 Aug 2014 11:33:00 +0200
Z novimi močmi h koči pri Jelenovem studencu http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/z-novimi-mocmi-h-koci-pri-jelenovem-studencu-837/ Laško, 13. avgust 2014 – Po poletnem premoru se vračamo v hribe! Tokratni Zlatorogov dogodek bo... Laško, 13. avgust 2014 – Po poletnem premoru se vračamo v hribe! Tokratni Zlatorogov dogodek bo potekal v soboto, 16. avgusta 2014, pri koči pri Jelenovem studencu vse od 9. ure dalje. 
V pogorju Stojne, ki se dviga na jugozahodni strani Kočevskega polja, sredi male jase za Mestnim vrhom, stoji koča pri Jelenovem studencu. Koča je ime dobila po studencu, ki je v bližini in kjer voda nikoli ne usahne. V preteklosti je bilo tu zavetišče gozdnih delavcev, nato pa so ga preuredili v planinsko postojanko. V bližini koče je Mestni vrh, malo naprej pa se nahajajo razvaline gradu Fridrihštajn, ki ga je v 15. stoletju sezidal Friderik Celjski. Tu se je zgodil tudi prvi slovenski kmečki punt, saj so se leta 1515 kmetje uprli takratnemu baronu Thurnu. Baron je močno dvignil davke, s tem razburil okoliške kmete, kar ga je nazadnje stalo glave. 
Pri koči je tudi izhodišče Kočevske planinske poti, ki v dolžini okrog 120 km povezuje znamenitosti jugozahodnega dela občine Kočevje, občin Kostel in Osilnica, navezuje pa se tudi na planinske poti občin Ribnica in Loški potok. 
Pivovarna Laško želi z akcijo Gremo v hribe svojo najprepoznavnejšo znamko – Zlatoroga – povezati s simbolom slovenstva, hribi in planinami ter združiti aktivno preživljanje prostega časa v naravi z dobro družbo in zabavo. 
Pivovarna Laško bo za vsak podpis v častni Zlatorogovi knjigi donirala 1 evro lokalnemu planinskemu društvu. 
Naše druženje bo potekalo v soboto, 16. avgusta, prve planince pa pričakujemo na cilju – pri koči pri Jelenovem studencu – od 9. ure dalje.
Vabljeni v našo družbo!
Več informacij: 
www.gremovhribe.si 
Maša Meden / masa.meden@sv-rsa.com 
]]>
Wed, 13 Aug 2014 13:24:00 +0200
Informacija o postopku denacionalizacije v Radenski, d.d. Radenci http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/informacija-o-postopku-denacionalizacije-v-radenski-dd-radenci-834/ Pivovarna Laško, d.d., Trubarjeva 28, 3270 Laško, v skladu z določili ZTFI in Pravili Ljubljanske... Družba Radenska, d.d. Radenci je v denacionalizacijskem postopku, ki se vodi pred Upravno enoto Gornja Radgona, dne 5.8.2014 prejela odločbo Upravne enote Gornja Radgona, opr. št. 301-35/1993-528, 339-33/2009 z dne 31.7.2014, s katero je upravna enota Gornja Radgona: zavrnila zahtevo za denacionalizacijo podržavljenega podjetja in sicer 48 % celotnega premoženja delniške družbe Kuranstalt Sauerbrunn – Radein Aktiengesellschaft, Bad Radein v korist prejšnjega lastnika pok. Anteja Šariča, zavrnila zahtevo za denacionalizacijo dr. Rudolfa Hohn Šariča za vrnitev premoženja Zdravilišča Slatina Radenci, Hohn & Comp. Javne trgovinske družbe v Radencih, ter zavrnila zahtevo za denacionalizacijo po pok. Wilhelmini Wiesler roj. Šarič kot dedinji po pok. Anteju Šariču in Wilhelmini Šarič. Odločba še ni pravnomočna.

Laško, 6.8.2014                                                     Uprava družbe ]]>
Wed, 06 Aug 2014 15:15:00 +0200
Informacija o procesu dokapitalizacije Pivovarne Laško, d.d. – odziv na informacije v medijih http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/informacija-o-procesu-dokapitalizacije-pivovarne-lasko-dd-odziv-na-informacije-v-medijih-833/ Pivovarna Laško, d.d., Trubarjeva 28, 3270 Laško, v skladu z določili ZTFI in Pravili Ljubljanske... V zadnjih dneh smo v medijih zasledili neuradne informacije o številu in imenih potencialnih vlagateljev za dokapitalizacijo Pivovarne Laško, d.d. V zvezi z informacijami medijev pojasnjujemo, da je družba Pivovarna Laško, d.d. dne 1.7.2014 na Seonetu objavila informacijo o začetku priprav na transparenten mednarodni proces iskanja ustreznega vlagatelja za pridobitev pomembnega deleža v lastništvu družbe Pivovarna Laško d.d. ter napovedala, da bo o poteku postopka iskanja vlagatelja obveščala javnost v skladu z ZTFI in borznimi pravili. Določene aktivnosti v procesu iskanja vlagatelja so že v teku, vendar gre v tem trenutku še vedno za začetne aktivnosti. Od objave dne 1.7.2014 do danes tako v procesu iskanja vlagatelja ni prišlo do takih sprememb oz. informacij, za katere bi družba smatrala, da bi jih v skladu z ZTFI in borznimi pravili bilo potrebno objaviti.

Laško, 6.8.2014                  Uprava družbe]]>
Wed, 06 Aug 2014 08:18:00 +0200
Festival Pivo in cvetje 2014 utrdil vlogo največjega slovenskega glasbenega, etnografskega in družabnega dogodka http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/festival-pivo-in-cvetje-2014-utrdil-vlogo-najvecjega-slovenskega-glasbenega-etnografskega-in-druz/ Laško, 23. julij – V nedeljo se je zaključil jubilejni festival Pivo in cvetje, ki je tudi letos... Laško, 23. julij – V nedeljo se je zaključil jubilejni festival Pivo in cvetje, ki je tudi letos privabil ogromno obiskovalcev, saj so jih organizatorji v štirih dneh prireditve našteli med 100 in 120 tisoč. Gostinci so natočili več kot 200 tisoč vrčkov piva, v štirih dneh pa se je na štirih glasbenih prizoriščih zvrstilo preko 40 glasbenih izvajalcev. Prvovrstni glasbeni nastopi, s svetovno znanimi imeni, so bili obiskovalcem na voljo na treh glavnih odrih in ob tem še v Kulturnem centru Laškega, nič kaj manj zanimiv in obiskan pa je bil tudi etnografski in hortikulturni program. Vrhunec festivala je bil ponovno zaznamovan z nepozabno sobotno eksplozijo vodne simfonije in ognjemeta, tokrat pa je bilo Laškemu festivalu naklnjeno tudi prijetno vreme.  Festival Pivo in cvetje pa je ob vsem tem tudi izjemno pomemben nosilec tržne komunikacije blagovnih in izdelčnih znamk skupine Laško, z zelo jasnim sporočilom. Predstavlja tradicijo, ljubezen in odgovornost do zgodovinske in kulturne dediščine ter s tem gradi pripadnost in zvestobo svojim znamkam.  Organizator festivala Pivo in cvetje Pivovarna Laško se ponovno in iskreno  zahvaljuje vsem sodelujočim, partnerjem, soustvarjalcem, so-sponzorjem in podpornikom festivala za odlično ter ustvarjalno sodelovanje. Meščanom Laškega gredo zahvale za gostoljubje, pa tudi za razumevanje in potrpežljivost, saj se življenje domačinov v času festivala postavi »na glavo«. Zahvala gre Komunali Laškega, saj je Laško vsako jutro v celoti očiščeno in v najlepši podobi pripravljeno na nove goste. Posebne zahvale pa gredo seveda obiskovalcem in ljubiteljem Piva in cvetja. Brez njihove podpore in obiska  bi danes težko pisali o vseh zapisanih presežkih. Hvala vsem! Prihodnje leto, ko Pivovarna Laško praznuje častitljiv jubilej 190 let, bodo organizatorji postavljeni pred izzive doseganja novih presežkov. Skupina Laško sporoča vsem privržencem festivala Piva in cvetja ter vseh drugih blagovnih znamk skupine Laško, da so izzivi postavljeni zato, da jih premagamo. Že danes dobrodošli ob novem jubileju! Ogled galerije Dodatne informacije: mediji@pivo-lasko.si www.pivo-cvetje.si 
]]>
Wed, 23 Jul 2014 14:51:00 +0200
Danes se začenja jubilejni festival Pivo in cvetje http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/danes-se-zacenja-jubilejni-festival-pivo-in-cvetje-826/ (Laško, 17. julij) Danes se uradno začenja eden največjih poletnih festivalov v Sloveniji Pivo in... (Laško, 17. julij) Danes se uradno začenja eden največjih poletnih festivalov v Sloveniji Pivo in cvetje. Letos bo dogajanje na festivalu še posebej pestro in slavnostno, saj prireditev praznuje 50. obletnico, kar jo uvršča med dogodke z najdaljšo tradicijo v Sloveniji. Pivovarna Laško, organizator in generalni pokrovitelj festivala Pivo in cvetje, je dan pred uradno otvoritvijo že gostila rekordnih, skoraj 2000 obiskovalcev Dneva odprtih vrat. Festivalski program pa se začenja danes, z otvoritvami različnih razstav ter prvimi glasbenimi nastopi na kar štirih prizoriščih, Kulturni center Laško, prizorišče Zlatorog v Jagočah ter na odrih v mestnem središču Club in Jubilejnik, kjer bo, kot veleva tradicija, ob 20.45 tudi slovesna otvoritev. 
Jubilejna izvedba festivala pred organizatorje postavlja nove izzive, ki pa so ekipi, pod vodstvom člana uprave Pivovarne Laško Mateja Oseta, le še dvignili motivacijo za doseganje vsebinskih in organizacijskih presežkov. V glasbenem programu je v naslednjih treh dneh tako pripravljenih preko 40 koncertov različnih izvajalcev, od narodnozabavnih melodij, do popa, rocka, soula, funka, R&B, španskih ritmov, pa tudi do resnejše glasbe, ki se spogleduje s klasiko. Dogajanje v živo lahko spremljate na uradni festivalski Facebook strani. Spremljevalni program, ki bogati dnevno dogajanje v času festivala, je poklon hortikulturi, etnografiji, tradiciji in narodnim šegam Laškega in okolice. Pripravljalo ga je kar okoli 700 članov različnih kulturnih društev občine Laško.
Da je Pivo in cvetje že preseglo meje države, dokazujejo številni tuji gostje in partnerji, ki prihajajo v Laško iz Avstrije, Hrvaške, Srbije in celo Nemčije. Tudi zanimanje novinarjev je izjemno. Že prvi dan festivala je registriranih kar 108 novinarjev, med njimi iz Hrvaške, Italije in Srbije. Organizatorji si obetajo uspešen dogodek v vseh pogledih, saj v Laškem do nedelje pričakujejo več kot 100 tisoč obiskovalcev.
Danes se z uradno otvoritvijo ob 20.45 na odru Jubilejnik na Aškerčevem trgu v Laškem obeta prvi vrhunec festivala. Obiskovalcem se bodo pridružili tudi rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki jim glavni pokrovitelj Pivovarna Laško stoji ob strani že več kot četrt stoletja.
Dodatne informacije:
mediji@pivo-lasko.si
www.pivo-cvetje.si 
]]>
Thu, 17 Jul 2014 22:46:00 +0200
Dan odprtih vrat Pivovarne Laško privabil rekordnih 2000 obiskovalcev http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/dan-odprtih-vrat-pivovarne-lasko-privabil-rekordnih-2000-obiskovalcev-825/ (Laško, 16. julij 2014) Tudi letošnje jubilejno, že 50., Pivo in cvetje, se je tradicionalno začelo... (Laško, 16. julij 2014) Tudi letošnje jubilejno, že 50., Pivo in cvetje, se je tradicionalno začelo z dnevom Laščanov, ko je generalni sponzor in organizator prireditve Pivovarna Laško znova odprla svoja vrata zainteresiranim obiskovalcem. Obisk je presegel pričakovanja gostitelja, saj je včeraj med 14. in 18. uro, pivovarno obiskalo okrog 2000 obiskovalcev. 
S pomočjo strokovne ekipe Pivovarne Laško, ki je zainteresirane popeljala skozi proces proizvodnje Laškega piva ter odgovarjala na vprašanja obiskovalcev, so ti pobližje spoznali razvoj pivovarne skozi zgodovino in odkrili nekaj skrivnosti o tem, kako pivovarni uspe zvariti tako dobro pivo. Tega so obiskovalcem postregli Laški pivovarji ob zvokih Laške pihalne godbe in družbi Laških mažoretk.
Dodatne informacije: mediji@pivo-lasko.si 
]]>
Thu, 17 Jul 2014 09:36:00 +0200
Posebna izdaja Pivarja namenjena jubilejni 50. prireditvi Pivo in cvetje http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/posebna-izdaja-pivarja-namenjena-jubilejni-50-prireditvi-pivo-in-cvetje-818/ Vabljeni k ogledu posebne izdaje Pivarja, namenjenega častitljivemu jubileju, 50. prireditvi... Pivarja, namenjenega častitljivemu jubileju, 50. prireditvi Pivo in cvetje. Odličen glasbeni program, bogat spremljevalni program, 4 bogati dnevi. Za vse okuse in generacije. Tudi letos, kot že nekaj let zapored, dan pred prireditvijo, 16.7.2014,  v Pivovarni Laško na široko odpiramo vrata za vse, ki želijo pokukati v skrivnostni in žlahtni svet pivovarstva. Vabljeni tudi k nakupu vstopnic v predprodaji - le še do 14.7.2014. Se vidimo!]]> Thu, 10 Jul 2014 22:45:00 +0200