Pivovarna Laško - Zadnje novice http://www.pivo-lasko.si/ Novice sl Pivovarna Laško - Zadnje novice http://www.pivo-lasko.si/typo3conf/ext/tt_news/ext_icon.gif http://www.pivo-lasko.si/ 18 16 Novice TYPO3 - get.content.right http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Wed, 17 Sep 2014 09:12:00 +0200 Obvestilo o spremembi pomembnega deleža http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/obvestilo-o-spremembi-pomembnega-deleza-859/ Pivovarna Laško, d.d., Trubarjeva 28, 3270 Laško, v skladu z določili ZTFI in Pravil Ljubljanske... Wed, 17 Sep 2014 09:12:00 +0200 Obvestilo o seji Nadzornega sveta Pivovarne Laško, d.d. http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/obvestilo-o-seji-nadzornega-sveta-pivovarne-lasko-dd-857/ Pivovarna Laško, d.d., Trubarjeva 28, 3270 Laško, v skladu z določili ZTFI in Pravil Ljubljanske... - nadzorni svet se je seznanil s potekom programa prestrukturiranja in se strinjal s strateškimi smernicami za Strategijo Skupine Laško za obdobje 2015 – 2019;
- nadzorni svet se je seznanil s stroški storitev za obdobje 1-6/2014;
- nadzorni svet je z dnem 3.9.2014 ukinil benchmark komisijo;
- nadzorni svet je z dnem 3.9.2014 ustanovil kadrovsko komisijo v sestavi: g. Janez Škrubej – predsednik, g. Goran Brankovič – član, g. Jože Bajuk – član in ga. Dragica Čepin – članica.
Laško, 4.9.2014                   Uprava družbe]]>
Thu, 04 Sep 2014 08:37:00 +0200
Potrjene strateške smernice za Strategijo Skupine Laško za prihodnjih 5 let http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/potrjene-strateske-smernice-za-strategijo-skupine-lasko-za-prihodnjih-5-let-856/ (Ljubljana, 3.9.) Na 15. seji nadzornega sveta Pivovarne Laško d.d. je nadzorni svet obravnaval... (Ljubljana, 3.9.) Na 15. seji nadzornega sveta Pivovarne Laško d.d. je nadzorni svet obravnaval strateške smernice za Strategijo Skupine Laško za obdobje 2015 – 2019 in se  strinjal z usmeritvami, ki jih je pripravila uprava družbe. Potrjene strateške smernice so izhodišče za pripravo celotne 5-letne strategije Skupine Laško.  
Člani nadzornega sveta so se na seji seznanili tudi z stroški storitev za prvo polovico leta 2014 in redefinirali komisije in njihovo sestavo. 
Dodatne informacije:
mediji@pivo-lasko.si
]]>
Wed, 03 Sep 2014 21:17:00 +0200
SLOVO TRANSVERZALI POLNO PONOSA http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/slovo-transverzali-polno-ponosa-849/ Laško, 01. september - V soboto, 30. avgusta, je Šmohor nad Laškim pokal od ponosa. Skoraj 1.500... Laško, 01. september - V soboto, 30. avgusta, je Šmohor nad Laškim pokal od ponosa. Skoraj 1.500 pohodnikov in kolesarjev ter ljubiteljev dobre družbe se je zbralo pred planinskim domom in proslavilo zaključek letošnje, že pete, Zlatorogove transverzale ponosa. Bilo je nepozabno.
Zadnja avgustovska sobota nas je že navsezgodaj razveselila s prijetno toplimi sončni žarki. Jutranja energija in razpoloženje sta dala slutiti, da se nam obeta prav poseben dan. In bilo JE tako. Z vsakim pohodnikom in kolesarjem se je večalo število nasmehov in še pred poldnem je idilično prizorišče pred planinskim domom na Šmohorju že skoraj pokalo po šivih. 
Razglasitvi rezultatov 9. kolesarskega vzpona na Šmohor je sledil uradni zaključni del Zlatorogove transverzale ponosa. Prvi je pozdravil član uprave Skupine Laško, Matej Oset, ki se je zbranim zahvalil, da so skupaj zapisali tako veliko in uspešno zgodbo, ki jo danes pozna že skoraj vsak Slovenec. Akcije Gremo v hribe je v petih letih, kolikor svečk je upihnila letos, prerasla v  gibanje podobno mislečih ljudi in zasedla mesto ene največjih družbeno odgovornih akcij v Sloveniji. »Danes smo vsi lahko zelo ponosni. Ker smo del te velike zgodbe, ker smo premagali vrhove, ker smo prikolesarili na vrh, ker smo naredili nekaj zase,« je povedal tudi Franci Zdolšek, župan občine Laško. Marjan Kozmus, podpredsednik Planinskega društva Laško, ki je skupaj z gostinsko ekipo doma na Šmohorju pod taktirko Helene Perko gostil zadnji Zlatorogov dogodek, pa je zbranim zaželel dobro zabavo ter se zahvalil Pivovarni Laško, za donacijo društvu za njihovo nadaljnje uspešno delovanje. Za vsak podpis v častno Zlatorogovo vpisno knjigo je pivovarna društvu namreč donirala 1 EUR. Skupaj smo torej »prislužili« društvu kar 1.432 eurov. 
Vzdušje se je stopnjevalo z vsakim nastopajočim. Težko bi izpostavili, kdo je najbolj ogrel občinstvo: neumorni Trio Pr'jatli, ki nas je zabaval od jutra do poznega popoldneva, atraktivna Laška pihalna godba z mažoretkami ali morda Nina Pušlar s svojim brezhibnim glasom. Brez dvoma pa so največji aplavz poželi letošnji častni ambasadorji Zlatorogove transverzale. Tistih, ki so letos na dneve dogodkov osvojili vse vrhove, je bilo 87. Naziv Zlatko častnega ambasadorja pa si je prislužilo kar 48 otrok, ki so na dneve dogodkov osvojili pet vrhov. 
Ko se danes ozremo pet let nazaj, se ozremo s ponosom. Hvala vsem planinskim društvom, članom Zlatorogove transverzale ponosa, ki so nas gostili, hvala vsem oskrbnikom in njihovim gostinskim ekipam in hvala vsakemu izmed vas, ki je s svojim obiskom doprinesel košček v mozaik. Mozaik sestavljen iz dobrih del, smeha, veselja in srčnosti, koščkov naše prečudovite sredogorske dežele, tradicionalnih vrednot in upanja na (še) boljši jutri. 
Za letos se poslavljamo. Srečno do ponovnega snidenja!
Več informacij:
www.gremovhribe.si
Maša Meden / masa.meden@sv-rsa.com
]]>
Tue, 02 Sep 2014 07:46:00 +0200
Za slovo v hribih žurka z Nino Pušlar http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/za-slovo-v-hribih-zurka-z-nino-puslar-848/ Laško, 27. avgust 2014 - Približuje se zadnja sobota v avgustu. Zadnja počitniška sobota. Zadnja... Laško, 27. avgust 2014 - Približuje se zadnja sobota v avgustu. Zadnja počitniška sobota. Zadnja sobota Zlatorogovih druženj. A razlogov za žalost nimamo. Kljub temu, da se izteka še ena čudovita planinska sezona, že komaj čakamo, da se 30. avgusta ponovno, in zadnjič v tem letu, srečamo na tradicionalni lokaciji na Šmohorju nad Laškim.
Po enajstih dogodkih Zlatorogove transverzale ponosa bo karavana prispela domov, v domači kraj Pivovarne Laško, ki letos že peto leto zapored omogoča planinska druženja. Pa ne samo to. Akcija Gremo v hribe so več kot le dogodki na izbranih planinskih postojankah. Je skupnost vedno večjega števila ljudi, ki verjame v plemenite tradicionalne vrednote. Tiste, ki delajo svet lepši in prihodnost svetlejšo. Vrednote odgovornosti in zaupanja, medsebojnega sožitja in harmonije z naravo, tiste, ki krepijo tovarištvo, zdrav duh in družinske vezi. Kljub temu, da nam vreme v letošnjem letu ni bilo najbolj naklonjeno s toplino in sončnimi žarki, pa se je do danes na enajstih Zlatorogovih postojankah na dneve naših dogodkov zbralo pošteno prek 5.000 ljubiteljev narave in dobre družbe.
Na Šmohorju se bomo v soboto, 30. avgusta 2014, družili zadnjič v tem letu. Pred planinskim domom vas pričakujemo že od 9. ure dalje. Tekom celega dne bo za glasbeno podlago skrbel energičen trio Pr'jatli, za smetano na torti pa si bomo predvidoma okoli poldneva privoščili ritme in glas izjemne slovenske glasbenice Nine Pušlar z bandom.
Več informacij: 
www.gremovhribe.si 
Maša Meden / masa.meden@sv-rsa.com
]]>
Wed, 27 Aug 2014 15:56:00 +0200
Obvestilo o seji Nadzornega sveta Pivovarne Laško, d.d. http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/obvestilo-o-seji-nadzornega-sveta-pivovarne-lasko-dd-844/ Pivovarna Laško, d.d., Trubarjeva 28, 3270 Laško, v skladu z določili ZTFI in Pravil Ljubljanske... - nadzorni svet se je seznanil s postopki odprodaje naložb družb Skupine Laško;
- nadzorni svet se je seznanil s potekom postopka dokapitalizacije Pivovarne Laško, d.d.;
- nadzorni svet se je seznanil s ključnimi kazalniki kapitalske ustreznosti in stanjem plačilne sposobnosti Pivovarne Laško, d.d. glede na kriterije ZFPPIPP. Uprava ocenjuje, da v tem trenutku ukrepi po ZFPPIPP niso potrebni;
- nadzorni svet se je seznanil z nerevidiranim Polletnim poročilom Pivovarne Laško, d.d. in Skupine Laško 2014;
Laško, 27.8.2014                                             Uprava družbe]]>
Wed, 27 Aug 2014 08:13:00 +0200
Družbe Skupine Laško so v prvem polletju povečale količinsko prodajo za 5,2 odstotka http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/druzbe-skupine-lasko-so-v-prvem-polletju-povecale-kolicinsko-prodajo-za-52-odstotka-843/ Matična družba Pivovarna Laško d. d. povečala prihodke za 5 odstotkov (Ljubljana, 26.8.) Na... Matična družba Pivovarna Laško d. d. povečala prihodke za 5 odstotkov (Ljubljana, 26.8.) Na današnji 14. seji nadzornega sveta Pivovarne Laško d.d. je nadzorni svet obravnaval Polletno poročilo družb Skupine Laško, ki so v prvih šestih mesecih letošnjega leta prodale malo manj kot 2 mio hl vseh pijač in ustvarile 130,5 mio EUR prihodkov, kar je v skladu z dinamiko letnega plana. Skupina Laško je ustvarila 24,1 mio EUR EBITDA, čisti dobiček pa je znašal 7,3 mio EUR. V prvih šestih mesecih se je povečal odstotek izvoza v strukturi vseh prodanih pijač, ki sedaj znaša 37% celotne prodaje, kar pomeni da družbe uspešno delujejo na tujih trgih in povečujejo svojo prisotnost. Družbe Skupine Laško so tako prodajo na tujih trgih povečale za 13,4 odstotkov v primerjavi z istim obdobjem lani. Poslovanje Skupine v prvem polletju nakazuje, da Skupina uresničuje zastavljene načrte za letošnje leto.  Matična družba Pivovarna Laško d.d. je v omenjenem obdobju zabeležila 45.821.150 EUR prihodkov in ustvarila EBITDA v višini 7,7 mio EUR. Nadzorni svet se je sezanil s potekom odprodaje naložb Skupine Laško, postopkom dokapitalizacije Pivovarne Laško d.d. in s ključnimi kazalniki kapitalske ustreznosti in stanja plačilne sposobnosti Pivovarne Laško d.d. . Dodatne informacije: mediji@pivo-lasko.si
]]>
Wed, 27 Aug 2014 07:21:00 +0200
V gozdu nad Kočevjem je bilo lepo http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/v-gozdu-nad-kocevjem-je-bilo-lepo-838/ Akcija Gremo v hribe se je po dobrem mesecu premora nadaljevala na Dolenjskem. Nad Kočevjem,... Akcija Gremo v hribe se je po dobrem mesecu premora nadaljevala na Dolenjskem. Nad Kočevjem, natančneje pri koči ob Jelenovem studencu, se je zbralo in v Zlatorogovo knjigo vpisalo 457  pohodnikov. 
Letošnjemu poletju bi težko rekli poletje, saj vremenske razmere niso prav nič mesecu avgustu primerne. Tako je bilo tudi v dneh pred enajstim Zlatorogovim dogodkom, ko je dež kar padal in padal. A sobotno jutro je bilo vendarle sončno in dogodek na jasi pred kočo pri Jelenovem studencu se je, kljub popoldanski pooblačitvi, odvil po planih. Kaj po planih, še lepše je bilo, saj je bilo vzdušje med zbrano množico res enkratno. Topli pozdravi, nasmejani obrazi, stiski rok in domačnost oskrbnika Borisa so poskrbeli, da je bilo temu tako. 
Pod vodstvom uigrane Zlatorogove ekipe so potekale znane igre, za jedačo in pijačo je skrbela Jožica, žena oskrbnika Borisa, Turistično društvo Kočevje pa je predstavilo svoje aktivnosti. Poleg njih sta se predstavila tudi dva gospoda, Janko Marinč je predstavil svoj svet pletenih košaric, ročno izdelanih umetnin, gospod Alojz Vidic pa izbor čajev, iz rastlin, nabranih prav v gozdovih nad Kočevjem. 
Kot je že običaj, bo Pivovarna Laško tudi tokrat za vsak vpis v Zlatorogovo knjigo, lokalnemu društvu namenila 1 evro. Zbranim 457 vpisom, bodo dodali še 543 evrov in celoten izkupiček namenili Planinskemu društvu Kočevje, ki mu predseduje Franc Janež.
To je bil predzadnji dogodek letošnje akcije Gremo v hribe in čaka nas samo še tradicionalni zaključek. Le-ta se bo zgodil čez slabih štirinajst dni, z dogodkom na Šmohorju, kjer bomo zaključili že peto Zlatorogovo transverzalo ponosa.
Vabljeni na zaključni dogodek v soboto, 30. avgusta, saj pravega planinskega praznika ne gre zamuditi.        
Več informacij: 
www.gremovhribe.si
Maša Meden / masa.meden@sv-rsa.com 
]]>
Mon, 18 Aug 2014 11:33:00 +0200
Z novimi močmi h koči pri Jelenovem studencu http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/z-novimi-mocmi-h-koci-pri-jelenovem-studencu-837/ Laško, 13. avgust 2014 – Po poletnem premoru se vračamo v hribe! Tokratni Zlatorogov dogodek bo... Laško, 13. avgust 2014 – Po poletnem premoru se vračamo v hribe! Tokratni Zlatorogov dogodek bo potekal v soboto, 16. avgusta 2014, pri koči pri Jelenovem studencu vse od 9. ure dalje. 
V pogorju Stojne, ki se dviga na jugozahodni strani Kočevskega polja, sredi male jase za Mestnim vrhom, stoji koča pri Jelenovem studencu. Koča je ime dobila po studencu, ki je v bližini in kjer voda nikoli ne usahne. V preteklosti je bilo tu zavetišče gozdnih delavcev, nato pa so ga preuredili v planinsko postojanko. V bližini koče je Mestni vrh, malo naprej pa se nahajajo razvaline gradu Fridrihštajn, ki ga je v 15. stoletju sezidal Friderik Celjski. Tu se je zgodil tudi prvi slovenski kmečki punt, saj so se leta 1515 kmetje uprli takratnemu baronu Thurnu. Baron je močno dvignil davke, s tem razburil okoliške kmete, kar ga je nazadnje stalo glave. 
Pri koči je tudi izhodišče Kočevske planinske poti, ki v dolžini okrog 120 km povezuje znamenitosti jugozahodnega dela občine Kočevje, občin Kostel in Osilnica, navezuje pa se tudi na planinske poti občin Ribnica in Loški potok. 
Pivovarna Laško želi z akcijo Gremo v hribe svojo najprepoznavnejšo znamko – Zlatoroga – povezati s simbolom slovenstva, hribi in planinami ter združiti aktivno preživljanje prostega časa v naravi z dobro družbo in zabavo. 
Pivovarna Laško bo za vsak podpis v častni Zlatorogovi knjigi donirala 1 evro lokalnemu planinskemu društvu. 
Naše druženje bo potekalo v soboto, 16. avgusta, prve planince pa pričakujemo na cilju – pri koči pri Jelenovem studencu – od 9. ure dalje.
Vabljeni v našo družbo!
Več informacij: 
www.gremovhribe.si 
Maša Meden / masa.meden@sv-rsa.com 
]]>
Wed, 13 Aug 2014 13:24:00 +0200
Informacija o postopku denacionalizacije v Radenski, d.d. Radenci http://www.pivo-lasko.si/za-medije/novica/n/informacija-o-postopku-denacionalizacije-v-radenski-dd-radenci-834/ Pivovarna Laško, d.d., Trubarjeva 28, 3270 Laško, v skladu z določili ZTFI in Pravili Ljubljanske... Družba Radenska, d.d. Radenci je v denacionalizacijskem postopku, ki se vodi pred Upravno enoto Gornja Radgona, dne 5.8.2014 prejela odločbo Upravne enote Gornja Radgona, opr. št. 301-35/1993-528, 339-33/2009 z dne 31.7.2014, s katero je upravna enota Gornja Radgona: zavrnila zahtevo za denacionalizacijo podržavljenega podjetja in sicer 48 % celotnega premoženja delniške družbe Kuranstalt Sauerbrunn – Radein Aktiengesellschaft, Bad Radein v korist prejšnjega lastnika pok. Anteja Šariča, zavrnila zahtevo za denacionalizacijo dr. Rudolfa Hohn Šariča za vrnitev premoženja Zdravilišča Slatina Radenci, Hohn & Comp. Javne trgovinske družbe v Radencih, ter zavrnila zahtevo za denacionalizacijo po pok. Wilhelmini Wiesler roj. Šarič kot dedinji po pok. Anteju Šariču in Wilhelmini Šarič. Odločba še ni pravnomočna.

Laško, 6.8.2014                                                     Uprava družbe ]]>
Wed, 06 Aug 2014 15:15:00 +0200